ג’ורג’טאון, פננג הוא אי המחובר בגשרים ליבשה, בצד המערבי של מלזיה. פננג נחשבת ליעד אוכל ותיירות מאד ידוע במלזיה. האוכלוסיה המקומית היא ברובה סינית, עם ייצוג הודי משמעותי, בניגוד לרוב המוסלמי בשאר המדינה. לפי מספר מרחבי הקוורקינג נראה שזה גם יעד מוצלח לנוודים דיגיטליים, אך לא פגשנו הרבה בסביבה. ייתכן שזה בגלל התקופה שבה ביקרנו, לא הרבה אחרי הקורונה. כן מצאנו קבוצה של אקספטים ונוודים בפייסבוק ובוואטסאפ ונפגשנו איתם מספר פעמים.
ג’ורג’טאון, מלזיה - מדריך לנווד דיגיטלי

תוכן עניינים
נתונים
- ציון נוודים:🌵
- מדינה: מלזיה
- עיר: ג'ורג'טאון
- עלות מחייה חודשית: 4000 ש"ח
- מטבע: MYC Malaysian Ringgit
- שפות מדוברות: אנגלית די טובה ברוב המקומות, מאלאי, מנדרינית, הוקיאן (שילוב של סינית ומאלאי)
- נמל תעופה: PEN
- קרדיט:
אורן חזן – orenchazan.com
טליה שטרן – talyastern.com
מידע כללי
ויזה
בעלי דרכון ישראלי בלבד לא יכולים להיכנס למלזיה, כל השאר מקבלים 30 יום בכניסה.
איפה גרים
האזור המרכזי של האי, הוא גם התיירותי ביותר הוא ג’ורג’טאון, בין ה-Jetties (משפחות שגרות בבתים על כלונסאות על קו המים) לבין Little India וקניון 1st Avenue שנמצא ליד תחנת האוטובוסים הראשית בעיר. אזור נוסף שנחמד לגור בו, קצת מרוחק מהאזור התיירותי ויש בו יותר condos ודירות יוקרה הוא קרוב לGurney- Drive. קרוב לאזור הזה יש הרבה מסעדות, שווקי אוכל ו-2 קניונים ענקיים שיש בהם כל מה שאדם צריך ולא צריך.
אנחנו גרנו בחדר במקום שקורא לעצמו קוליבינג בשם Forward School. למעשה זה בית ספר למקצועות הייטק, שיש בו כמה חדרים לאירוח. במקום יש בית קפה בקומת הקרקע, ואיזור עבודה משותף עם כיסאות של בית קפה, וויפי מאד טוב ופילטר מים למילוי. בזמן שהיינו שם לא היו אירועים קהילתיים, אך אמורים להיות כאלו לפחות פעם בחודש. המחיר הוא מעולה ביחס למיקום המאד מרכזי שלו, כ-1200 ש”ח לחודש (המינימום זמן שניתן להזמין)
איפה עובדים
אנחנו לרוב עבדנו מהבית, ולעיתים רחוקות יותר בבתי קפה. יש לא מעט בתי הקפה באזור ג’ורג’טאון שהם מאד מערביים, והמחירים בהם בהתאם (כוס קפה בין 8-12 ש”ח), אך רובם חברותיים לעבודה ויש בהם וויפי יציב ומהיר.
פעם בשבוע בערך הלכנו לעבוד בקוורקינג. אלו המומלצים:
Masco Coworking – מרחב עבודה עצום, עם המון מקומות לשבת, כולל ספות לנוח, ומטבח מאובזר עם קפה חופשי וגם קצת נשנושים בתשלום סמלי. החיסרון היחיד היה המזגן החזק שהיה שם, מומלץ להביא חולצה ארוכה אם באים ליום עבודה. מחיר ליום – 30 רינגיט (כ-24 ש”ח)
https://goo.gl/maps/mpkANKMhonPQqpAB6
Draper startup house – מרחב עבודה קטן וחינמי. יש ספות, וכמה מקומות ישיבה עם שקעים ומטענים. יש בר במקום אך הוא לא מאד פעיל, ואי אפשר לקנות קפה בשלב זה. ייתכן והמקום עוד בבניה וזה ישתנה בעתיד.
https://goo.gl/maps/rpdoNaQ8Ee9kRAxE6
Common Ground – רשת של מתחמי עבודה שנפרסת על פני מלזיה, תאילנד והפיליפינים. במתחם open space די גדול עם שולחנות משותפים ובודדים, קפה חופשי ממכונה ובית קפה במקום שמציע אוכל ושתיה במחירים גבוהים יחסית. המתחם מציע יום ניסיון חינם ביום חמישי הראשון בכל חודש, המחיר ליום עבודה רגיל הוא 50 רינגיט (כ-40 ש”ח).
https://goo.gl/maps/JaTFT3ZXxP1gX9zZA
יש עוד כמה שלא ביקרנו בהם, אבל אנשים אחרים שאנחנו מכירים עבדו משם מדי פעם:
Settlements
Spaces – יקר בטירוף, אבל מקום מאד יפה ומושקע. 10 רינגיט לשעה (8 ש”ח)
The Maker – https://goo.gl/maps/FpbHjbztkJPRV8ceA
Nook – בית קפה חמוד כשבחדר הפנימי ביותר יש שולחן ארוך עם מפצל שקעים – The Nook Books And Coffee
Norm Micro Roastery – שולחנות מעט קטנים, אך אינטרנט טוב לעבודה, בחלל גדול ויפה. די רועש בשעות הבוקר
בתי קפה ומסעדות
ההמלצה הכי טובה היא לתור את שווקי האוכל הרבים שיש בעיר. אפשר לחפש בגוגל Hawker center או food court – כל אחד מהם מלא בדוכנים עם אוכל מעולה שמכינים טרי במקום, במגוון סגנונות וסוגי מאכלים.
אנחנו אכלנו בעיקר אוכל צמחוני, ואלו המלצות המסעדות שלנו:
PinXin Vegan – מסעדה טבעונית 100% שמגישה גרסאות מטובענות של האוכל המקומי, מומלץ במיוחד לטעום את ה-Assam Laksa שבד”כ בא עם בשר או דגים
https://goo.gl/maps/DpHfhe6xu1BdpmH36
Supe Vegan – מסעדה יפנית טבעונית שמגישה ראמן וסושי טבעוניים
https://goo.gl/maps/48PPged5dX2bfSXh6
Woodlands – מסעדה הודית צמחונית , כל דבר שטעמנו שם היה מדהים, מומלץ במיוחד לקחת את הסט ביריאני ו/או cashew pulau
https://goo.gl/maps/R29iPQDcv9FWyNvf8
Krsna – מסעדה הודית עם אופציות צמחוניות, מאד זולה (סביבות 10 רינגיט לארוחה), כאשר בערב מגישים שם דוסה, אוכל רחוב הודי במחירים מצחיקים (פחות מ-5 ש”ח לאדם לארוחה).
Krsna Restaurant
Muthu Banana leaf – אוכל הודי עם אופציות צמחוניות ובשריות. פתוחים בצהריים ומגישים ארוחה על עלה בננה במחיר נמוך (פחות מ-10 ש”ח לסועד)
https://goo.gl/maps/tsQKek7mTv9kYZ4R7
Vegan Falafel – אין צורך להסביר, פלאפל די טעים ועוד אפשרויות מגוונות של אוכל טבעוני, אם התגעגעתם לאוכל מזרח תיכוני. למעשה זה דוכן שנמצא בתוך בר, ואם רוצים לשבת לאכול צריך להזמין משקה
https://goo.gl/maps/spReH6GM3i2m4cjg7
Evergreen Vegetarian House – פתוח מהבוקר עד הצהריים, מסעדת בופה טבעונית, לוקחים צלחת של אורז עם כל מיני תוספות בצורות שונות של תחליפי בשר, ירקות ותבשילים. מחיר כ-10 ש”ח לצלחת לפי יכולתך, בנוסף לשתיה בכ-5 רינגיט ותוספות כמו קינוח, באו (לחמניה מאודה) במחירים משתנים בין 2 ל-4 רינגיט לתוספת.
https://goo.gl/maps/EDKV6BjF52j4325V7
Chang Sow Chai Vegetarian Food – עוד מסעדת בופה צמחונית שפתוחה עד הצהריים.
https://maps.app.goo.gl/MqJegutu7Gv8v51T8
דוכן סמוסה ב-Little India – מוכרים מוצרים מטוגנים שונים (גם בשרי וגם צמחוני). יש כמה אם משוטטים ברחובות little india, זה מיקום של אחת מהן (פתוח עד שעות הערב המוקדמות):
https://goo.gl/maps/A4rmqDFNdfBfWGoV7
Su Xiang Vege Spicy Hotpot – בוחרים מרכיבים (צמחוניים) מבופה במסעדה בקערה גדולה, והמקום מבשל אותם בתוך מרק חריף (אפשר לבקש פחות חריף). טעים מאד ומצוין לחלוקה עם חברים.
https://maps.app.goo.gl/TkVMBxZHkd5FuCm37
Xhu Yuan Vegetarian – מסעדה צמחונית נעימה וטעימה שמגישה בין היתר Bento – צלחת מחולקת עם מגוון של מנות טבעוניות עם מיני רטבים ומרק צח
https://goo.gl/maps/VHZYaXH4Dg1f8SDf7
לחובבי הקפה, אנחנו ממליצים דווקא על Kopi O, קפה מקומי שדומה יותר לקפה הויאטנמי מאשר לאספרסו. מוכרים אותו במחירים שונים בין 1 ל-5 רינגיט (עד 4 ש”ח), ומה שמאפיין את המקומות שמגישים אותו, זה שהם לא יהיו על המפה. אפשר למצוא אותם ע”י חיפוש שלטים של White coffee או לחפש Kopi O בתפריט, תמיד המחיר יהיה זול, והקפה טעים וחזק. שימו לב שלרוב הקפה מגיע אוטומטית עם סוכר, ואם רוצים בלי, כדאי לבקש מראש. חוויית הישיבה במקומות האלו לא מאד נוחה, ולרוב יושבים על כיסא פלסטיק במקרה הטוב אם לא שרפרף, אבל השירות תמיד יהיה עם חיוך וקריצה – “אה, אתם יודעים לשתות קפה מקומי…”
למי שבכל זאת מחפש חוויית קפה מערבית יותר, כל בתי הקפה ברשימה הבאה מגישים קפה ממכונה, במגוון צורות הכנה, ועוגות וקינוחים לאכול לצד הקפה (המחיר מתחיל לרוב מ-10 רינגיט לכוס קפה – כ-8 ש”ח ומעלה):
Mugshot cafe and Rainbow bakery
Bean Sprout
Yin Sourdough bakery
Kafka
Black Kettle
תחבורה
אפליקציות מומלצות
אפשר להשתמש ב-Food Panda או ב-Grab להזמין אוכל וקניות מרחבי העיר, יש המון מסעדות זמינות.
קהילות
ישנה קבוצה כללית של המלצות בעיר בשם Penang Today : https://www.facebook.com/groups/1103364806481432
יש קבוצה לא מאד פעילה של נוודים דיגיטליים בעיר:
https://www.facebook.com/groups/642269085953446
ישנה גם קבוצת וואטסאפ של קבוצת ה-expats במקום, שנפגשים מדי פעם לכל מיני פעילויות:
Hikes – https://chat.whatsapp.com/JYFolEd7TeQDi4p0fR1j7P
Boardgames – https://chat.whatsapp.com/HNiAIaphhxzFu1YXHE4vDl
Hangouts – https://chat.whatsapp.com/GQqfHUOQxELIGJJw2d2q5h
יש גם community שמאגד את כל הקבוצות האלו:
תגובות